Nieuws

Week van de Groeilamp werpt licht op opvoeding in Pelt

Van 16 tot 23 mei is het in heel Vlaanderen week van de Groeilamp. Daarom organiseert de gemeente Pelt een aantal activiteiten en workshops waarbij verschillende aspecten van opvoeding aan bod komen. 

Elk jaar is de maand mei het moment om iedereen die zich inzet voor de groei van kinderen en jongeren te bedanken. Het gaat dan om ouders, grootouders of opvoeders die er dagelijks voor zorgen dat kinderen opgroeien in een positieve leefomgeving. 

Om opvoeding extra in de spotlight te zetten, organiseert de gemeente Pelt vanaf volgende week verschillende activiteiten en workshops. Zo zet de Peltse babytheek, een duurzame uitleendienst voor babyspullen, haar deuren morgen al open. Op woensdag 18 mei kunnen ouders-of grootouders deelnemen aan de buggywandeling samen met een medewerker van de opvoedingswinkel. 

Tijdens de week van de Groeilamp staan ook bij drie locaties van buitenschoolse kinderopvang grote panelen waar ouders samen met hun kind een foto kunnen maken. De foto's kan je bezorgen aan gezin@gemeentepelt.be voor een mooie collage achteraf.